Here’s the Spin on the Ronald McDonald House Project

Ronald McDonald House


Brightly colored, inter-active, perpetual-motion donor recognition “wheels” and pole tops at the entrance to Ronald McDonald House at Stanford University Medical Center set a positive stage while adding color and form.

The team’s dual mission (a Design Assist/Build project with KKA) was both to honor the donors in crisp, accessible typography, as well as to allow children — and other visitors — to be able to spin the wheels (allowing each donor to reach the top) without endangering small and not-so-small fingers.

Working in conjunction with designer Kate Keating Associates, we solved the challenge by creating special-friction sleeves to keep the wheels from spinning too fast. Weidner handled project management, engineering, manufacturing and installation. Weidner also committed to taking care of ongoing program maintenance.

WORD ON THE STREET: This project respects the playfulness of childhood and the generosity of donors, creating an upbeat entry into a challenging episode of parents’ and children’s lives.

Project
Ronald McDonald House at Stanford – Stanford, CA

Client
Ronald McDonald House at Stanford

Designer
Kate Keating Associates

Fabricator
WeidnerCA